Ana içeriğe atla

Sakarya Üniversitesi Kariyer Enstitüsü "Android Studio ile Uygulama Geliştirme Eğitimi"

Bu gün ani bir kararla Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi'ne bağlı Kariyer Enstitüsü'nün verdiği sertifika programlarından biri olan "Android Studio ile Uygulama Geliştirme Eğitimi"ne katıldım.

 Bence şu anda her eğitimcinin ve hatta herkesin an az bir programlama dili bilmesi şart. Türkiye'de hiç birimizin elinden düşmeyen akıllı telefonlarla dışarıdan gelen teknolojiye muhtacız. İnatla da geliştirici olacak seviyede öğrenmiyoruz, sadece tüketiyoruz. Ben şahsen uzun süredir kukla gibi adamlar ne üretirse onun peşinden koşmaktan, onlar bir şeyler geliştirirken uzaktan "vaaaay, adamlar yapıyor ya" demekten rahatsız oluyordum. Bir fırsat arıyordum başlamak için.
Bu gün bu fırsatı bulduğumu düşünüyorum. Linkten inceleyebileceğiniz sertifika kursu, uzaktan eğitim şeklinde oluyor. 8 Ekim-8 Kasım arası bir dönemi kapsıyor. 140 lira bir ücreti var. Söylenene göre bu da kursun değil sertifikanın ücreti. Eğer kursun sonunda İnternet üzerinden yapılan sınavı geçerseniz sertifika alıyorsunuz. Hiç bilginiz olmasa da sıfırdan öğrenebileceğiniz iddia ediliyor.
Bir ayda ne kadar öğretecek ki? Açıkçası bu soru benim de aklımı kurcaladı. Ama temeli versin ben devamını hallederim diye düşünüyorum. Basit eğitim uygulamaları, dil oyunları üretebilecek seviyeye gelebilirsem ne mutlu.
Son başvuru tarihi yarın. BURADAN başvurabilirsiniz eğer isterseniz. Ben kaçırmayın derim. Fiyat olarak uygun. Ve bence teknolojiyle yönlendirilen değil yönlendiren olmak istiyorsak hepimiz bir yerlerden başlamalıyız öğrenmeye.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Osmanlıca Türkçesi Metinleri I - Aşıkpaşazade - Tevarih-i Ali Osman

Osmanlıca Türkçesi Metinleri I dersinden  Aşıkpaşazade'den  "Tevarih-i Ali Osman" metnini daha kolay çalışılabilir bir hale getirmeye çalıştım. Bu seferki not diğerlerinden daha uzun sürdü ve uğraştırdı. Ama güzel oldu. Eğer buradan çalışırsanız güzel sonuçlar gelebileceğini düşünüyorum ben şahsen. PDF alttadır. Kolay gelsin.

Derslerde kullanılabilecek tanışma aktiviteleri (ice-breakers)

Malum yeni eğitim öğretim yılına başlamak üzereyiz. Eğer benim gibi okul değiştirenlerdenseniz ya da yeni tanışacağınız sınıflar varsa benim de internetten bulduğum tanışma aktivitelerini derliyorum. Hem ben bir kaçını kullanacağım hem de sizin işinize yarayan olur belki. :) 1. TOP HAVUZU Öğrenciler birer soru hazırlayıp kağıtlara yazarlar. Sonra bu kağıtlar top haline getirilip sınıfın ortasına atılır. (Alternatif olarak bir kase ya da kutuya da konabilir.)  Öğretmen de daha önce hazırlamış olduğu soruları aynı şekilde kutuya yerleştirebilir. Sonra öğrenciler ikişer ikişer ortaya kalkıp bir soru seçer ve birbirlerine sorarlar.  Basit ve az hazırlık gerektiren bir aktivite :) 2. İÇ İÇE DAİRELER Öğrenciler yüzleri birbirine bakacak şekilde iç içe iki daire oluşturur. Birbirlerine sorular sorarak ortak en az bir noktalarını bulmaya çalışırlar. (En sevdikleri renkler, müzik türleri, filmler gibi.) Daire öğrencilerin hızlarına ya da sizin istediğiniz bir sürede bir iste

"HAYALLERİMDEKİ OKUL"

Türkiye’de milyonlarca öğrenci her gün an az 7 saatini okullarda geçiriyor. Bu 7 saati nasıl geçirecekleri ya da yaptıkları şeylerin ne işe yarayacağı hakkında hiçbir bilgileri ve tercih hakları da yok üstelik. Ben de bir öğretmen olarak merak ettim, acaba tercih hakları olsaydı nasıl düzenlerlerdi okulu, dersleri ve öğretmenleri diye. Üç soru sordum öğrencilere: 1) Hayalinizdeki okul binası (Sınıf, bahçe ve teknik yeterlilikleri burada açıklayacaklar.) 2) Hayalinizdeki öğretmen (Özellikle okuldaki herhangi bir öğretmeni yazmamalarını istedim. Var olmayan sadece kendi hayal ettikleri bir öğretmen olmalıydı bu.) 3) Hayalinizdeki dersler (Okulda hangi derslerin olmasını isterler) Öğrencilerden hayli ilginç sonuçlar geldi. Bunları paylaşmak istiyorum. 1) Hayalimdeki Okul Binası Bu soruda ilkokul öğrencileri daha çok eve benzeyen bir okul hayal ettiklerini belirttiler. Sınıflarda halı olmasını istemişler. Okulun güvenli olması üzerinde durmuşlar. Okulda kendilerini güvende his