Ana içeriğe atla

Günde 60 saniye harcayarak forma girebilirsiniz.

Forma girmek, diyet yapmak, spora gitmek... Günümüzde yalnızca kadınların değil, erkekler ve hatta maalesef çocukların bile ortak sıkıntısı aşırı kilolar. Hepimiz bundan kurtulmanın yollarını arıyoruz. Aslında cevap belli, dengeli beslenme ve spor. Dengeli beslenme kısmı tamamen iradenize kalmış. Ama spor konusunda basit bir yöntemi paylaşacağım.

BBC'nin sitesinde paylaştığına göre günde sadece 60 saniyelik bir egzersiz bizi forma sokabilirmiş. İnanması güç ama paylaşacağım videodaki doktor Michael Mosley bunu denemiş ve sonucun olumlu olduğunu söylüyor.
Video ve orijinal sayfa İngilizce olduğu için burada açıklayacağım ama öncelikle sizi şu konuda uyarmak isterim ki belli bir spor ya da diyet programı uygulamadan önce bir diyetisyene ve doktora görünmenizde fayda var. Özellikle bu egzersiz yoğun kardiyo içerdiğinden kalp ile ilgili bir probleminiz varsa yanaşmayın derim.
  • Şöyle ki egzersiz bir kondisyon bisikletiyle yapılıyor. Bisiklete biniyorsunuz. 
  • İlk önce ısınma için bir kaç dakika normal hızda sürüyorsunuz. 
  • Sonra tam 20 saniye boyunca hızlanabildiğiniz kadar hızlanıp pedal çevirme sertliğini de en serte ayarlıyorsunuz. Yani kendinizi zorlayabildiğiniz kadar zorluyorsunuz. 
  • 20 saniye sonunda nefesiniz düzelene kadar normal hızda sürüyorsunuz. 
  • İşte bu 20 saniyelik turu toplamda üç kez tekrarlıyorsunuz. 
  • Ve spor biter.. :) 
  • Yani aradaki dakikalarla tutsa tutsa 6-7 dakikalık bir sporla fit oluyormuşsunuz. 
Bence denemeye değer. Adamın söylediğine göre iştahı dengelemekte de faydası olmuş egzersizin. 

KAYNAK: BBC Future (videoyu da izlemenizi tavsiye ederim.)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Osmanlıca Türkçesi Metinleri I - Aşıkpaşazade - Tevarih-i Ali Osman

Osmanlıca Türkçesi Metinleri I dersinden  Aşıkpaşazade'den  "Tevarih-i Ali Osman" metnini daha kolay çalışılabilir bir hale getirmeye çalıştım. Bu seferki not diğerlerinden daha uzun sürdü ve uğraştırdı. Ama güzel oldu. Eğer buradan çalışırsanız güzel sonuçlar gelebileceğini düşünüyorum ben şahsen. PDF alttadır. Kolay gelsin.

Derslerde kullanılabilecek tanışma aktiviteleri (ice-breakers)

Malum yeni eğitim öğretim yılına başlamak üzereyiz. Eğer benim gibi okul değiştirenlerdenseniz ya da yeni tanışacağınız sınıflar varsa benim de internetten bulduğum tanışma aktivitelerini derliyorum. Hem ben bir kaçını kullanacağım hem de sizin işinize yarayan olur belki. :) 1. TOP HAVUZU Öğrenciler birer soru hazırlayıp kağıtlara yazarlar. Sonra bu kağıtlar top haline getirilip sınıfın ortasına atılır. (Alternatif olarak bir kase ya da kutuya da konabilir.)  Öğretmen de daha önce hazırlamış olduğu soruları aynı şekilde kutuya yerleştirebilir. Sonra öğrenciler ikişer ikişer ortaya kalkıp bir soru seçer ve birbirlerine sorarlar.  Basit ve az hazırlık gerektiren bir aktivite :) 2. İÇ İÇE DAİRELER Öğrenciler yüzleri birbirine bakacak şekilde iç içe iki daire oluşturur. Birbirlerine sorular sorarak ortak en az bir noktalarını bulmaya çalışırlar. (En sevdikleri renkler, müzik türleri, filmler gibi.) Daire öğrencilerin hızlarına ya da sizin istediğiniz bir sürede bir iste

"HAYALLERİMDEKİ OKUL"

Türkiye’de milyonlarca öğrenci her gün an az 7 saatini okullarda geçiriyor. Bu 7 saati nasıl geçirecekleri ya da yaptıkları şeylerin ne işe yarayacağı hakkında hiçbir bilgileri ve tercih hakları da yok üstelik. Ben de bir öğretmen olarak merak ettim, acaba tercih hakları olsaydı nasıl düzenlerlerdi okulu, dersleri ve öğretmenleri diye. Üç soru sordum öğrencilere: 1) Hayalinizdeki okul binası (Sınıf, bahçe ve teknik yeterlilikleri burada açıklayacaklar.) 2) Hayalinizdeki öğretmen (Özellikle okuldaki herhangi bir öğretmeni yazmamalarını istedim. Var olmayan sadece kendi hayal ettikleri bir öğretmen olmalıydı bu.) 3) Hayalinizdeki dersler (Okulda hangi derslerin olmasını isterler) Öğrencilerden hayli ilginç sonuçlar geldi. Bunları paylaşmak istiyorum. 1) Hayalimdeki Okul Binası Bu soruda ilkokul öğrencileri daha çok eve benzeyen bir okul hayal ettiklerini belirttiler. Sınıflarda halı olmasını istemişler. Okulun güvenli olması üzerinde durmuşlar. Okulda kendilerini güvende his