Ana içeriğe atla

Java Öğreniyorum

:) ilk uygulamam. Yani butonum :)
Daha önceki yazımda da belirttiğim üzere Android program tasarlama üzerine uzaktan eğitim yoluyla ders veren bir kursa yazıldım. Kaydedilmiş videoları izleyerek Android Studio üzerinden program yazmaya çalışıyorum. Kodlama konusunda küçüklükten gelme Qbasic hatıralarım olmasına rağmen sıfırım diyebilirim. Android program tasarlamayı merak ettiğimden buradan başladım. Şunu söyleyeyim bu gün yaklaşık 5-6 saatlik çalışmadan sonra, çok yoruldum ama çok da eğlendim. Elbette programlama konusunda bilgisi olanlar için çok basit olan işlemler benim inanılmaz vaktimi aldı. Ama yazdığın kodların doğru olduğunu gördüğünde hissettiğin doyum buna değiyor.



Öğrendiklerimi buraya kısım kısım yazacağım. Hem benim için tekrar olacak hem de belki öğrenmek isteyenlere bir faydam olur diye düşünüyorum.
Özellikle de mükemmel bir projeyi bu gün öğrendim. Onu paylaşmak istiyorum. Lightbot...
Bu küçük bir uygulama. Çocuklara programlamayı ana hatlarıyla öğretmek için tasarlanmış. Çok eğlenceli bir oyun aslında. Ama aslında tam anlamıyla ders veriyor.


http://lightbot.com/hocflash.html
Bu nedir ne değildir diye araştırırken https://code.org/ sitesini buldum. "Anybody can learn" diyor site. Yani "Herkes öğrenebilir." Kodlama öğrenilmesi konusunda Obama'nın teşvikleri malumunuz. Ya da değilse hemen aşağıdaki videodan bakınız:
 
Başkanları da böyle onaylayınca, işe koyulmuşlar ve çocukların günde bir saat kodlama çalışmalarını destekleyen bir proje başlatmışlar. Yalnızca onlar mı yararlanacak? Hayır tabii ki.. https://code.org/ sitesinden ben de şahsen faydalandım. Ve kesinlikle tavsiye ediyorum. Bu konuya ilginiz varsa girin bir inceleyin.
Bir konu daha var. Eğer hasbelkader bir bilgisayar öğretmeni bu yazıyı okursa, lütfen bu siteye okulunuzun ismini kaydedin. Ve söylenen yöntemlerle günde olmasın hadi haftada bir saat çocuklara yukarıda linkini verdiğim oyunu oynatın. Çocuklar bağımlısı olacak. En güzeli de belki bizden de bir kaç programlama dehası çıkacak. Bir Facebook, Google olmasa da dünyada kullanılan Türkçe birkaç uygulamamız olacak. Olur mu olur bence...




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"HAYALLERİMDEKİ OKUL"

Türkiye’de milyonlarca öğrenci her gün an az 7 saatini okullarda geçiriyor. Bu 7 saati nasıl geçirecekleri ya da yaptıkları şeylerin ne işe yarayacağı hakkında hiçbir bilgileri ve tercih hakları da yok üstelik. Ben de bir öğretmen olarak merak ettim, acaba tercih hakları olsaydı nasıl düzenlerlerdi okulu, dersleri ve öğretmenleri diye. Üç soru sordum öğrencilere: 1) Hayalinizdeki okul binası (Sınıf, bahçe ve teknik yeterlilikleri burada açıklayacaklar.) 2) Hayalinizdeki öğretmen (Özellikle okuldaki herhangi bir öğretmeni yazmamalarını istedim. Var olmayan sadece kendi hayal ettikleri bir öğretmen olmalıydı bu.) 3) Hayalinizdeki dersler (Okulda hangi derslerin olmasını isterler) Öğrencilerden hayli ilginç sonuçlar geldi. Bunları paylaşmak istiyorum. 1) Hayalimdeki Okul Binası Bu soruda ilkokul öğrencileri daha çok eve benzeyen bir okul hayal ettiklerini belirttiler. Sınıflarda halı olmasını istemişler. Okulun güvenli olması üzerinde durmuşlar. Okulda kendilerini güvende his...

Osmanlıca Türkçesi Metinleri I - Aşıkpaşazade - Tevarih-i Ali Osman

Osmanlıca Türkçesi Metinleri I dersinden  Aşıkpaşazade'den  "Tevarih-i Ali Osman" metnini daha kolay çalışılabilir bir hale getirmeye çalıştım. Bu seferki not diğerlerinden daha uzun sürdü ve uğraştırdı. Ama güzel oldu. Eğer buradan çalışırsanız güzel sonuçlar gelebileceğini düşünüyorum ben şahsen. PDF alttadır. Kolay gelsin.

Derslerde kullanılabilecek tanışma aktiviteleri (ice-breakers)

Malum yeni eğitim öğretim yılına başlamak üzereyiz. Eğer benim gibi okul değiştirenlerdenseniz ya da yeni tanışacağınız sınıflar varsa benim de internetten bulduğum tanışma aktivitelerini derliyorum. Hem ben bir kaçını kullanacağım hem de sizin işinize yarayan olur belki. :) 1. TOP HAVUZU Öğrenciler birer soru hazırlayıp kağıtlara yazarlar. Sonra bu kağıtlar top haline getirilip sınıfın ortasına atılır. (Alternatif olarak bir kase ya da kutuya da konabilir.)  Öğretmen de daha önce hazırlamış olduğu soruları aynı şekilde kutuya yerleştirebilir. Sonra öğrenciler ikişer ikişer ortaya kalkıp bir soru seçer ve birbirlerine sorarlar.  Basit ve az hazırlık gerektiren bir aktivite :) 2. İÇ İÇE DAİRELER Öğrenciler yüzleri birbirine bakacak şekilde iç içe iki daire oluşturur. Birbirlerine sorular sorarak ortak en az bir noktalarını bulmaya çalışırlar. (En sevdikleri renkler, müzik türleri, filmler gibi.) Daire öğrencilerin hızlarına ya da sizin istediğiniz bir sürede...