Kışlık hazırlıklar devam ediyor. Bu yıl ilk defa turşu yapmayı denedim. İşte sonuçlar:
Taze fasülye, yeşil cherry domatesi, biber ve favorim lahana turşusu...
Nasıl yaptım? Hemen anlatıyorum. Yalnız ne turşusu yapacağınıza göre değişeceğinden ben sadece turşu suyu yapımını anlatayım. Ne turşusu yapacaksanız üstüne dökün. :) Yalnııız, sarımsak var turşunun olmazsa olmazı. Hangi malzemeden yaparsak yapalım aralara bir baş sarımsağı diş diş ayırıp soyduktan sonra ekliyoruz.
MALZEMELER:
- Su :)
- Bir çay bardağı kadar sirke
- Kalın Tuz (bunun miktarını ayarlayacağız)
- Limon tuzu
YAPILIŞI:
- Hangi malzemeden tuşu yapacaksak kavanozumuza diziyoruz. Dizerken aralara soyulmuş sarımsaklarımızı ekliyoruz. Onlar biz kenarda beklesin.
- Biz suyumuzu tencereye koyduk. Kaynatıyoruz.
- Kaynamış suyumuzu aldık. Tencerede ona tuz ekliyoruz.Az ekleyin. Bekleyin su soğusun. Soğuduktan sonra klasik yumurta testimizi yapalım. Atalım bir tane pişmemiş yumurtayı içine. Eğer yumurta batmıyorsa yani üstte kalıyorsa tuzumuz tamamdır. Değilse tuz ekleyin :)
- Sirkemizi ve limon tuzumuzu ekliyoruz. Limon tuzunu ben bir yemek kaşığı kadar koydum. Ama siz daha çok koyun. Turşumuzun erimemesi için çok koymak lazımmış. Ben sonradan öğrendim :)
- Suyumuzu kavanoza ağzına kadar dolacak şekilde ekliyoruz. Kapağını kapatıyoruz. Veee turşumuz hazır:)
NOT: Benim verdiğim tarifler garantili değildir. :) Bana uyup yaparsanız ve kötü çıkarsa en azından nasıl yapmamanız gerektiğini öğrenirsiniz. :)
Yorumlar
Yorum Gönder